İstanbul'da Denize Nazır Cep Yakmayan Mekanlar

mekan.com
9 Ağustos 2016
24 paylaşım
Facebook'ta Paylaş Twitter'da Paylaş
İstanbul'da şu soğuk günlerde rahatça nefes alabileceğimiz tek rotamız Boğaz. Boğaz manzarasına karşı keyif dolu vakitler geçirebileceğiniz oldukça uygun fiyatlı, cep yakmayan mekanları sizler için derledik.

Saat Kule Cafe

Boğaz manzarası ve Dolmabahçe Sarayı'nın görkemine şahitlik edeceğiniz Saat Kule Cafe’nin atmosferinde kendinizi huzurun içinde bulucaksınız. Genellikle Dolmabahçe Sarayı’nı ziyaret edenler tarafından mesken tutulan bu cafe, cebinizi yakmayacak fiyatlara ve midenizi şenlendirecek şahane bir menüye sahip. 

Saat Kule CafeFotoğraf Kaynak: www.millisaraylar.gov.tr​

Moda Aile Çay Bahçesi

Deniz manzarasına karşı oturup keyif yapmalık bir mekan olan Moda Aile Çay Bahçesi, oldukça büyük olmasına rağmen servis elemanları da bir o kadar güleryüzlü ve hızlı. Bol köpüklü bir Türk Kahvesi eşliğinde güneşin batışını izleyebileceğiniz Moda Aile Çay Bahçesi'ne dışarıdan yiyecek de getirebiliyorsunuz.

Moda Aile Çay BahçesiFotoğraf Kaynak: yapakleurope.wordpress.com

Emek Cafe

Kahvaltısıyla adından epeyce söz ettiren Emek Cafe, hem Boğaz'ın mis gibi havasını soluyabileceğiniz hem de orada bulunan diğer mekanlar gibi cebinizi yakmadan karnınızı doyurabileceğiniz şahane bir yer. Buraya gidip menemen yemeden ve güzelce demlenmiş çayından içmeden dönmemenizi öneririz.

Emek CafeFotoğraf Kaynak: tr.foursquare.com

Kemal’in Yeri

Kadıköy’de konumlanmış olan Kemal’in Yeri, sizlere yeşillikler içerisinde, seyrine doyum olmayacak şahane bir Boğaz manzarası sunuyor. Karnı acıkanlar için soğuk sandviç, kruvasan, kek, muffin, tost gibi atıştırmalık seçenekler bulunduran Kemal’in Yeri’nde keyifle kahvenizi ve çayınızı da yudumlayabilirsiniz.

Kemal'İn YeriFotoğraf Kaynak: handecalimli.blogspot.com

Tarihi Çınaraltı Çay Bahçesi

Kocaman bir çınarın altında bulunan Tarihi Çınaraltı Çay Bahçesi, görünüşte klasik bir çay bahçesi gibi olsa da menüsünde kahvaltıdan deniz ürünlerine kadar birçok lezzet barındırıyor. Tarihi Çınaraltı Çay Bahçesi, karnınızı doyurmak ve keyifli vakit geçirmek için çok paraya ihtiyacınızın olmadığının güzel bir örneği.

Tarihi Çınaraltı Çay BahçesiFotoğraf Kaynak: cengelkoycinaralti.com

Bebek Kahve

Listemizdeki diğer mekanlardan biraz daha pahalı olan Bebek Kahve, yine de konumu ve huzur dolu manzarası düşünüldüğünde harcamanıza değeceğini söyleyebiliriz. Burada ister çayınızı ister kahvenizi yudumlayıp manzaranın tadını çıkarabilirsiniz; bir de mozaik pastasını mutlaka denemelisiniz.

Bebek KahveFotoğraf Kaynak: ​tr.foursquare.com