Tok Tutması İçin Sahur'da Tüketilmesi Gerekenler

6 Haziran'daki ilk Sahur'a sayılı günler kala, Ramazan alışverişleri son sürat devam ediyor. İftariyeliklerin yanı sıra sahur için gün boyu tok tutacak yiyeceklerin de seçimi oldukça önemli. Yazın sıcak ve uzun günlerinde, vücut susuz da kalacağı için enerji düşmesi sorunu yaşanabilir. Bu nedenle sahurda yenen yiyecekler ekstra önemli. Biz de sizler için araştırdık ve oruç sırasında uzun süre tok tutacak yiyecekleri sıraladık.

Yulaf Ezmesi

Yulaf-Ezmesi

Bol miktarda lif içeren yulaf ezmesi, içeriğindeki şekerin az olması sebebiyle de uzun süre tok kalmanızı sağlar. 

Elma

Elma-Kırmızı-Elma-Elmalar

Diyet reçetelerinin vazgeçilmezi elma, yulaf gibi yüksek lif oranına sahip olduğundan sahurda bir tane yediğiniz takdirde tokluk hissi verir. Elma aynı zamanda kanser riskini ve DNA hasarlarını azaltan değerli antioksidanlar içermektedir.

Badem

Badem

E vitamini, kalsiyum, fosfor, demir ve magnezyum açısından zengin bir kaynak olan badem, bol miktarda asit protein içerdiği için en iyi tokluk hissi sağlayan besinlerdendir. Kalp, kemik sağlığı ve kolestorele de birebir.

Çörekotu

Çörekotu

Şifalı baharat olarak kutsal kitaplarda bile yer alan çörekotu, bağışıklık sistemini kuvvetlendiren ve tüketildiğinde uzun süre acıkmayacağınız besinlerden biri. Sahurda bir kase yoğurda, bir miktar çörekotu katarak tüketmek gün boyu açlık hissinizi bastıracaktır.

Yumurta

Yumurta

Protein bakımından en zengin besinlerden biri olan yumurta, kahvaltıyı tercih ettiğiniz sahurlarda mutlaka sofranızda bulunması gereken yiyeceklerden. 

Süt

Süt

Kalsiyum ve D vitamini deposu süt, uzun süre tokluk hissi vermesi açısından Ramazan Ayı’nın adeta vazgeçilmezi. 

Muz

Muz

Hem lezzetli hem de yüksek lifli muz, sadece Ramazan’da değil günlük hayatta da her gün en az bir tane tüketilmesi gereken bir meyve. 

Esmer Buğday

Esmer-Buğday-Ekmek

Magnezyum ve B vitamini kaynağı olan Esmer Buğdaydan hem sağlıklı hem de lezzetli ekmekler yapabilirsiniz. Böylelikle uzun süre tok hisseder ve kilo da almazsınız.

Baklagiller

Baklagiller

Neredeyse et kadar proteine sahip olan baklagiller, hem sahurda hem de iftarda mutlaka tüketilmesi gereken besinlerden. Kan şekerinde dengeleyici etkiye sahip olan baklagiller tok tuttukları gibi aynı zamanda da şifa kaynağı.

Su

Su

Sıcak ve uzun yaz günlerinde vücut en çok suya ihtiyaç duyuyor. Hem açlık hissini uzun süre hissetmemek hem de vücuttaki su oranını dengelemek için iftardan sonra ve sahurda bol bol su içmeyi ihmal etmeyin.